Синдирмьо по Родопски

08/04/2018
Нина Иванова Иванова
отНина Иванова ИвановаМастър Шеф4038811605
"И на вас ли ви звучи като мистична вкусотийка от кухнята на баба "
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 548
  • Преглеждания за месеца73
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете водата в тенджера и оставете да заври. Намалете котлона на слаба температура и добавете маслото и сиренето.

Ако имате възможност използвайте овче масло. Разбъркайте хубаво и оставете да се разтопят.

При готовност малко по малко добавяйте от сместа между царевичен грис и брашното и бъркайте непрекъснато до изсипване на цялото количество.

Бъркайте за се получи нещо като варено тесто (тесто за еклери) и започне да се отделя от стените на тенджерата.

Гответе още около 4-5 минути или докато започне да се отделя маслото (да лъска) по качамака.

Сервирайте ястието топло с натрошено сирене отгоре или като гарнитура.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар