Пица с Прошуто и Пармезан

09/04/2018
Нина Иванова Иванова
отНина Иванова ИвановаИноватор3668810674
"Пица с вкус и аромат на Италия - да ви е сладко "
Приготвяне90 мин.
Готвене40 мин.
Общо130 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо196
  • Преглеждания за месеца196
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвеното тесто е за 2 бр. пици с размери 30 см.

Пригответе тестото като направите кладенче от брашното в купа. Сипете солта в брашното. Отделно в топлата вода разтворете маята със захарта и поръсете с малко брашно. Оставате да втаса за около 15 мин.

Сипете зехтина и маята в брашното и замесете меко и еластично тесто. Оставете го да втаса за около час в намазнена купа покрита със свежо фолио.

Междувременно почистете гъбите и ги нарежете на полумесеци. Сипете сухите босилек и риган в доматения сос и овкусете със сол при необходимост. Разточете тесто и оформете пици в застлани с хартия за печене тавички.

Намажете с доматения сос, подредете нарязаните гъби и запечете за около 10 мин. в предварително загрята фурна на 190 градуса.

Извадете и гарнирайте с настърганите кашкавал, моцарела и тънките лентички прошуто. Запечете за още 10 мин. Извадете и поръсете с пармезан и пресен босилек.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар