Пица с моцарела, пармезан и босилек

09/04/2018
Нина Иванова Иванова
отНина Иванова ИвановаМастър Шеф4248912085
Приготвяне90 мин.
Готвене40 мин.
Общо130 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо154
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тестото е за 2 пици с диаметър 30 см.

Сипете брашното и солта в купа и направете кладенче. Отделно разтворете захарта и маята в топлата вода. Поръсете с брашно и оставете за 15 минути да шупне. При готовност изсипете маята и зехтина в брашното.

Замесете меко тесто и го оставете да втаса около 1 час в намазана със зехтин купа. Сипете доматения сос в купичка и го смесете с ригана и босилека.

Овкусете със сол при необходимост. Настържете моцарелата и кашкавала. Разточете тестото и го поставете в тавички за пица застлани с хартия за печене.

Загрейте фурната на 190 градуса. Намажете пиците с доматения сос и запечете във фурната за 10 мин.

Извадете и гарнирайте с кашкавала и моцарелата. Запечете за още 10 мин. Извадете и поръсете с пармезан и пресен босилек.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар