Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Колбаси»Леща с наденица по великотърновски

Леща с наденица по великотърновски

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1124k
Леща с наденица по великотърновски1 / 2
12/12/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
1-2

Необходими Продукти

  • леща - 250 г
  • сланина - 100 г
  • брашно - 10 г
  • колбас - 150 г
  • сол
  • оцет - по желание
  • чесън - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лещата се сварява, отцежда се в гевгир, посолява се, поръсва се с оцет и по желание чесън. Слага се в широка чиния.

Сланината се нарязва ситно и леко се запържва, прибавя се брашното и се запържа леко също.

Разрежда се с отвара от лещата и се сипва в чинията. Отгоре и около лещата се прибавят парченца изпечена или изпържена наденица.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: