Гъбена Чорба с Праз и Картофи

10/04/2018
Йорданка Ковачева
отЙорданка КовачеваМастър Шеф7914943160
"Кулинарна магия е когато събереш най-обикновените продукти и получиш уханна чорба, от която не може да спреш да ядеш "
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции7
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо903
  • Преглеждания за месеца55
  • Преглеждания за седмицата23
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и нарежете морковите и картофите на кубчета, праза и чесъна накълцайте на много ситно.

Гъбите почистете от пръста, отделете пънчетата, а шапчиците обелете, след това може да изплакнете бързо, за да не поемат вода. Нарежете и тях на средно големи парченца.

Загрейте олиото в тенджерка и запържете първо морковите с щипка сол, след това добавяйте последователно и в интервали от по 3-4 минути праза, чесъна, доматите и гъбите. След като сложите последните добавете и маслото, защото гъбките ще поемат голяма част от мазнината.

Гответе няколко минути бъркайки и налейте около 1.2 л. вода и кубчето бульон с мащерката. За повече вкус може да добавите и лъжица вегета или друга зеленчукова подправка.

Щом супата заври сложете и картофите и варете 20 минути, след което изключете котлона и оставете така да поизстине - да е гореща, но не вряща. Ако водата е намалила много нивото си, долейте.

Разбийте жълтъка с киселото мляко и две щипки сол и към тях налейте два черпака от бульона на супата, след което налейте застройката на тънка струйка към чорбата и разбъркайте.

Поднесете гъбената чорбичка гореща, поръсена с накълцан пресен магданоз.

Добър апетит!подобни рецепти тук

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!