Турска салата с патладжан

12/04/2018
Зорица
отЗорицаМастър Шеф71021923181
"Наздраве на празна маса не се казва, затова предлагаме първо да приготвите турска салата с патладжан "
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо8 397
  • Преглеждания за месеца516
  • Преглеждания за седмицата52
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжаните се измиват, дръжките им се отстраняват и без да се белят, се нарязват по дължина на ленти.

Лентите се посоляват и се оставят в гевгир, да се отцеди горчивият им сок, за около 30 минути.

След това патладжанът се изплаква със студена вода, вземат се две-три ленти, навиват се на руло и внимателно се изстискват от водата.

Лентите патладжан се гриловат на грил-тиган или скара, като предварително се намазват с четка със зехтин или олио.

Изпечените патладжани се прехвърлят в купа.

В друга малка купичка се смесва зехтинът, лимоновият сок и пресованите скилидки чесън.

Патладжаните се заливат със сместа и внимателно се разбъркват.

Оставят се да се овкусят за 5 минути, след което се сервират, поръсени с натрошеното сирене и ситно накълцания магданоз.

Добър апетит!подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!