Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Погачи»Вкусна Погача с Извара

Вкусна Погача с Извара

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Вкусна Погача с Извара
Снимка: Илияна Димова
1 / 5
10/04/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
100 мин.
Порции
6
"Хапвайте с апетит - приготвили сме ви вкусна селска погача с извара"

Необходими Продукти

  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • вода - 2 ч.ч.
  • олио - 5 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 к.л.
  • суха мая - 1 пакетче
  • брашно - 1 кг приблизително
  • За плънка и намазване
  • извара - 500 г
  • масло - 125 г
  • олио - 1/2 к. ч.
  • яйца - 3 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесваме тестото, като в купа смесваме кисело мляко (1 ч.ч.), леко затоплена вода (2 ч.ч.), олио (5 с.л.) , сол (1 ч.л.), захар (1 к.л. ) и суха мая.

Разбъркваме добре и постепенно прибавяме пресято брашно, докато получим гладко, нелепнещо тесто.

Намазваме тестото с олио. Завиваме с полиетиленово фолио и оставяме да втаса. Готовото тестоправим на 5 топки.

Върху хартия за печене, намазана с олио, поставена на масата, слагаме топка тесто и разтегляме с ръце да получим кора. Получената кора намазваме с разтопени и смесени масло (125 г) и олио (1/2 к.ч.).

Намазваме и с разбити яйца. Поръсваме с извара. Навиваме на руло. Усукваме в противоположни посоки рулото и навиваме на охлюв.

Слагаме в средата на кръгла тава върху хартия за печене. Около следната кора, навиваме и другите, приготвени от тестото и плънка рула. Намазваме погачата с мазнината, с която намазваме и за плънката и оставяме погачата да втаса.

Когато втаса, намазваме с останалите от плънката разбити яйца и печем погачата на 170 градуса загрята фурна до готовност, да стане златиста.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: