Вкусна мусака с пухкава заливка

10/04/2018
Яница Николова
отЯница НиколоваПомощник Готвач304400261
"Хубавата мусака си личи по заливката - стара кулинарна мъдрост "
Приготвяне25 мин.
Готвене45 мин.
Общо70 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо15 664
  • Преглеждания за месеца118
  • Преглеждания за седмицата36
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера с няколко лъжици олио се пържи каймата, запържва се докато стане на трохи. Прибавя се червения пипер и доматите, разбърква се и се прибавят нарязани на малки кубчета картофи.

Долива се вода, да покрие и се вари на слаб котлон, около 5 минути, посолява се, прибавят се нарязаните пресни подправки.

Разбърква се и се прехвърля в малка и дълбока тава, пече се на 190-200 градуса до омекване на картофите и оставане на мазнина.

Докато се пече се прави заливката. Киселото мляко се разбива, слага се содата и предварително разбити яйца, разбърква се добре.

В загрято олио се пържи брашното до светло бежово, маха се от котлона и се прибавя от млечно-яйчената смес и се бърка енергично до гладка смес, посолява се.

Връща се на котлона, който се намалява наполовина, и се бърка непрекъснато до леко сгъстяване и се изсипва върху мусаката.

Пече се до златисто около 10-15 минути. След изпичане се поръсва с нарязан на ситно магданоз и се охлажда леко преди нарязване, за да не се разпадне и да е цяло парчето. Сервирайте с чаша таратор.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!