Марината с Водка за Крехки Пържоли

11/04/2018
Албена
отАлбенаМастър Шеф59675220383
"Не ни се карайте, че хабим водката - крехките пържолки заслужават такива жертви "
Приготвяне5 мин.
Общо5 мин.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо467
  • Преглеждания за месеца53
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • водка - 100 мл
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • сол
  • черен пипер - 1 к.л.
  • кимиони - 1 ч.л.
  • олио - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът и чесънът се почистват и нарязват на филийки. Слагат се в купа заедно с останалите продукти и се разбъркват добре до еднородна смес.

В друга голяма купа се слага пържола, която се намазва с течната марината от двете страни, после втората пържола и така, докато свърши всичкото месо и марината.

Купата се похлупва и поставя в хладилник за поне шест часа.

От алкохола месото става крехко и сочно.

Маринатата е за около килограм месо.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар