Gotvach.bg»Рецепти»Сосове»Маринати»Марината с Водка за Крехки Пържоли

Марината с Водка за Крехки Пържоли

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
1k12k3k8k12
Марината с Водка за Крехки Пържоли
Снимка: Албена Асенова
1 / 2
11/04/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Общо
5 мин.
"Не ни се карайте, че хабим водката - крехките пържолки заслужават такива жертви"

Необходими Продукти

  • водка - 100 мл
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • сол
  • черен пипер - 1 к.л.
  • кимиони - 1 ч.л.
  • олио - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът и чесънът се почистват и нарязват на филийки. Слагат се в купа заедно с останалите продукти и се разбъркват добре до еднородна смес.

В друга голяма купа се слага пържола, която се намазва с течната марината от двете страни, после втората пържола и така, докато свърши всичкото месо и марината.

Купата се похлупва и поставя в хладилник за поне шест часа.

От алкохола месото става крехко и сочно.

Маринатата е за около килограм месо.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: