Невероятна Френска Боровинкова Торта

11/04/2018
Мария Симова
отМария СимоваМастър Шеф779447645
"Някои торти са толкова красиви, че почти ни е мъчно да ги изядем, почти казахме ..."
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 320
  • Преглеждания за месеца42
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Залейте сушените боровинки с вряла вода и оставете да набъбнат, след което прецедете и ги поставете върху кухненска хартия да се абсорбира излишната вода.

В тенджера разтопете маслото и оставете да се охлади. Добавете разбитите яйца, прясното мляко, меда, захарта и содата. Разбъркайте и поставете тенджерата на огъня, варите при непрекъснато бъркане, докато цветът на сместа се промени на светъл карамел.

Свалете тенджерата от огъня и оставете да се поохлади, добавете пресято брашно и бъркате до гъста смес. Сипете сместа на плота и доизмесете на ръка, оформете 5 еднакви по големина топки.

Всяка топка, разточете на кръгла кора с точилка с дебелина 3 мм, ако корите не са ви еднакви, изрежете ги като върху тях положите чиния и изрежете краищата. Изпичате корите една по една в предварително нагрята на 180 градуса фурна върху хартия за печене, това става бързо за около 4-5 минути.

Оставете корите една до друга да се охладят, изпичате и краищата отделно.
Отделно разбъркайте сметаната с шпатула и добавете захарта и ванилиите, отново разбъркайте до еднородна смес.

Върху подходяща чиния, поставете една от корите, намажете я с 4 с.л. от крема и разпределете с малка лъжичка тук-там 1 с.л. от сладкото. Така процедирате с всичките кори, като на последната слагате само крем.

Натрошете изпечените краища на тортата на едро и облепете тортата с тях от страни. Отгоре поръсете добре с подсушените боровинки.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар