Козунак със сладко в хлебопекарна

10/04/2018
RosMar
отRosMarПомощник Готвач11723521
"Край на досадното месене и биене в масата - вижте как да приготвите уникален козунак със сладко в хлебопекарната "
Приготвяне200 мин.
Готвене40 мин.
Общо240 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо259
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • прясно мляко - 125 г леко затоплено
  • масло - 125 г разтопено
  • яйца - 3 + 1 бр. за намазване
  • ром - 30 мл бял
  • захар - 125 г + за поръсване
  • брашно - 500 г
  • мая - 1/2 от кубчето
  • сладко от горски плодове
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Продуктите се слагат в хлебопекарната подред, както са написани - първо течностите, после брашното и накрая раздробената мая. Аз използвах брашно на София Мел за козунаци.

Хлебопекарната я включих на най-дългата програма за месене и печене, при мен е на номер 1 - 3 часа и 10 минути. Получава се леко рядко тесто, т.е. разлива се, но не се добавя повече брашно.

По време на втасването спрях машината и извадих тестото, за да мога да го оформя и да сложа сладкото. Работи се бързичко, за да не изстине тестото.

При изключване на моята хлебопекарна, а предполагам, че на всички е така, има време, през което се запомня избраната програма и не е нужно да се започва отначало. Извадих и бъркалката и пак го върнах да продължи втасването, а след това печенето.

Преди да започне да се пече (около 40 минути преди края на програмата) намазах с разбито яйце и поръсих със захар.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Митко Джорджев
Много вкусно!
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!