Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Зеленчукова Салата»Салата с мариновани пъдпъдъчи яйца

Салата с мариновани пъдпъдъчи яйца

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k16k12
Салата с мариновани пъдпъдъчи яйца
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 4
10/04/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
25 мин.
Порции
2
"И сега нещо по-изискано за всички, които разполагат с 1-2 бутилки бяло вино"

Необходими Продукти

  • пъдпъдъчи яйца - 8 бр.
  • зехтин - 1 ч.ч.
  • карамфил - 2 - 3 цветчета
  • оцет - 3 с.л.
  • магданоз - 1 шепа листа
  • чесън - 3 скилидки
  • черен пипер - 2 зрънца
  • дафинов лист - 1 бр.
  • бейби спанак - 2 шепи
  • рукола - 1 - 2 шепи
  • салатени листа - 1 - 2 шепи свежи
  • домати - 2 бр.
  • краставици - 1/2 бр.
  • ядки - 5 с.л. микс (кедрови ядки, тиквено и слънчогледово семе, сусам)
  • синьо сирене - 60 г
  • балсамов оцет - на вкус
  • сол - на вкус
  • мед - 1 с.л. по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете яйчицата за 4-5 минути, охладете и обелете. Загрейте зехтина, когато се нагорещи го отстранете от огъня и пуснете вътре нарязаните скилидки чесън, черния пипер, карамфила, дафиновия лист, магданоз и сол.

Поради все още високата температура на зехтина, те веднага ще започнат да се пържат за кратко и ще пуснат аромата си. Оставете маринатата да се охлади, разбъркайте оцета в нея и сложете яйцата за да се мариноват за няколко часа, най-добре за една нощ.

В купа нарежете краставицата и доматите, разбъркайте със салатените листа (ако са големи ги накъсайте), спанака и руколата. Залейте с част от ароматния зехтин от маринатата, посолете, сложете ядките и семената и доовкусете с балсамовия оцет.

Отново разбъркайте и прехвърлете в салатена купа, в която ще сервирате. Отгоре натрошете или нарежете синьото сирене и целите или разполовени мариновани пъдпъдъчи яйца.

Страхотна комбинация и много вкусна и засищаща салата!

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: