Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пържена Риба»Пържено Филе от Акула на Тиган

Пържено Филе от Акула на Тиган

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k11k4k10k5
Пържено Филе от Акула на Тиган1 / 2
13/04/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • филе от акула - 1 кг
  • бяло брашно - 1 ч.ч
  • хималайска сол - или морска сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Размразете много добре филетата от акула.

След като хубаво са отцедени, ги поръсете с малко сол. Оставете ги така за около час.

Сипете брашно в чиния и оваляйте парче по парче филето от акула. Загрейте олио в дълбок тиган, сложете да се пържат, като обръщате и наблюдавате да са хубаво зачервени от двете страни.

Филето от акула по този начин е много вкусно, но и панирано в бирена панировка е страхотно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: