Пица с риба тон, пармезан и домати

11/04/2018
Йорданка Ковачева
отЙорданка КовачеваМастър Шеф5974532711
"Здравословна пица за обяд, но става и за вечеря, за похапване, за преяждане или за парти "
Приготвяне20 мин.
Готвене16 мин.
Общо36 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо330
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Омесете тесто от посочените за него продукти. Оформете го на топка, поръсете с брашно и оставете да почине 30-40 минути, докато удвои обема си.

Разточете на тънка кора във кръгла или продълговата форма. Вместо една цяла може да си направите две по-малки пици.

Намажете с доматеният сос, поръсете с риган, босилек и половината накълцан див лук.

Рибата тон отцедете от течността или мазнината в консервата и я разпределете на трохи по цялата повърхност на пицата. Отгоре ръснете половината пармезан и подредете домата, нарязан на фини кръгчета, после останалият пармезан и накрая моцарелата.

Изпечете на 200 градуса в предварително загрята фурна за около 16 минути или докато пицата стане златиста по краищата, а моцарелата се е разляла хубаво и е хванала коричка.

Преди да я поднесете, поръсете със останалия накълцан див лук.

Добър апетит!подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар