Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Прясно зеле с лук, копър и домати на фурна

Прясно зеле с лук, копър и домати на фурна

Прясно зеле с лук, копър и домати на фурна
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 4
30/04/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Когато ви се иска да замените тежки меса с нещо свежо и вкусно - опитайте нашето прясно зеле с лук, копър и доматки на фурна"

Необходими Продукти

  • прясно зеле - 1 глава средна
  • моркови - 2 бр.
  • лук - 1 глава
  • чесън - 1 стрък
  • домати - 1 купичка
  • олио - 50 мл
  • сол - на вкус
  • червен пипер
  • черен пипер
  • копър
  • магданоз
  • дафинов лист - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязва се зелето на ивички, морковите /обелени/ се режат на полумесеци, лукът се реже на ситно заедно с чесъна.

Доматите се почистват от люспата и режем на парчета.

В тенджера със загрято олио се задушават лук, чесън, моркови и зеле.

Когато обемът спадне, сипваме нарязани домати, червен пипер, нарязан магданоз, копър и дафинов лист.

Залива се с вода малко под продуктите, добавя се сол на вкус и черен пипер.

Прехвърля се в тава и печем в умерена фурна 35 минути до готовност на зелето.

Сервираме поръсено с копър.

Прясното зеле с лук, копър и домати на фурна е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: