Тортиля Еспаньола

11/04/2018
"Да не опитате тортиля Еспаньола е като да отидете в Барселона и да не посетите Саграда Фамилия "
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо763
  • Преглеждания за месеца177
  • Преглеждания за седмицата48
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и измийте картофите и лука.

Загрейте в тиган олио. С белачка за картофи нарежете картофите на парченца, а лука - на големи кубчета. Изпържете ги заедно на среден котлон до омекване.

В голяма купа сложете яйцата. Добавете солта и бульона. Разбийте с пасатора.

Извадете картофите и лука с решетъчна лъжица. Сложете при яйцата.

С помощта на дървена шпатула намачкайте леко картофите.

В загрята тиган сложете 1 с.л. от мазнината, в която изпържихте картофите.

Изсипете сместа вътре.

Намалете котлона (при мен от 1-10, я пека на 4). Изпечете добре от двете страни.

Обърнете с чиния, по-голяма от диаметъра на тигана.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар