Лют сос за дюнер

11/04/2018
zarq666@gmail.com
отzarq666@gmail.comМастър Шеф6642072246
Приготвяне15 мин.
Общо15 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо610
  • Преглеждания за месеца34
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • кисело мляко - 8 с.л.
  • майонеза - 4 с.л.
  • чесън на прах - на вкус или пресен
  • сусамов тахан - 1 с.л.
  • мазнина - 2 с.л.
  • копър - няколко щипки, сушен
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • чили сос - 1 к.л. - по желание
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В подходяща купичка смесете 8 супени лъжици кисело мляко и 4 супени лъжици майонеза.

Добавя се чесън на прах или една-две пресовани скилидки чесън, няколко щипки сушен копър, сока от половин лимон и сол на вкус.

Сложете 1 супена лъжица сусамов тахан, черен пипер, 2 супени лъжици от мазнината, която месото за дюнера е пуснало при печенето, и разбъркайте добре.

За още повече пикантност по желание добавете и чили сос на вкус.

Оставете да престои минимум 30 минути в хладилник преди консумация.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар