Телешка яхния в мултикукър

11/04/2018
Анелия Терзиева
отАнелия ТерзиеваПомощник Готвач124674
Приготвяне20 мин.
Готвене90 мин.
Общо110 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо203
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме зеленчуците - морковите, чесъна, лука, на ситно, чушките - на по-големи квадратни парчета. Местото нарязваме на средно големи кубчета.

Поставяме в уреда малко мазнина и избираме програма FRY, Cooking time 20 мин. Запържваме зеленчуците за около 10 мин и ги изваждаме.

В същата мазнина запържваме месото за останалите 10-тина минути. Връщаме месото при зеленчуците, добавяме доматите, виното и подправките.

Избираме програма STEW, която на моя уред е с фиксирано време 1 час. Ако месото не е достатъчно крехко след този час, може да увеличите времето за готвене, но в моя случай се получи страхотно.

Не добавяме допълнителна вода, тъй като в този уред тя почти не се изпарява.

Ястието и така е много вкусно, но аз го довърших в индивидуални съдове във фурната, като чукнах на всяка порция по едно яйце и запекох за около 10-тина минути.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар