Пача с Агнешка Главичка

12/04/2018
Мария Симова
отМария СимоваМастър Шеф831478137
"Свинската пача е отживелица - опитайте пача с агнешка главичка - истинският пролетен хит "
Приготвяне20 мин.
Готвене90 мин.
Общо110 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо900
  • Преглеждания за месеца94
  • Преглеждания за седмицата17
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • агнешка главичка - 1 бр.
  • лук - 1 малка глава
  • пресен лук - 2 бр.
  • масло - 50 г
  • черен пипер - 10 зърна
  • сол - на вкус
  • джоджен - 3 с.л. пресен
  • магданоз - 0.5 връзка пресен
  • застройка
  • жълтъци - 2 бр.
  • брашно - 1 ч.л.
  • лимонов сок - 3 с.л. пресен
  • чесън - 1 скилидка
  • лют червен пипер - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте агнешката главичка много добре и я поставете в тенджера със студена вода. Добавете маслото, нарязаните на ситно двата вида лук, зърната черен пипер и малко сол на вкус, поставете на умерен огън и варите, докато месото започне да се отделя от черепа.

Извадете главата от бульона и оставете да се охлади, отделете месото и го нарежете, върнете го в бульона.

Поставете на умерен огън да заври, нарежете джоджена и магданоза и ги добавете към чорбата.

Подгответе застройката, като разбиете жълтъците с киселото мляко, лимоновия сок и брашното, настържете скилидката чесън и я добавете към нея.

Темперирайте застройката с бульона на пачата и върнете всичко към чорбата, след като заври, премахнете от огъня.

Сервирайте гореща, като преди това поръсите в порцията с щипка лют червен пипер.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар