Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Гювечета»Гювечета със Зеленчуци

Гювечета със Зеленчуци

Нина ИвановаНина Иванова
Мастър Шеф
1114974444922
Гювечета със Зеленчуци1 / 2
14/04/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
3
"Да видите, че може да приготвите вкусни гювечета и без мръвка"

Необходими Продукти

  • картофи - 3 големи или 6 малки, пресни
  • моркови - 3 бр.
  • царевица - 300 г (замразена или от консерва)
  • гъби - 6 големи
  • червен пипер
  • черен пипер
  • сол
  • масло - 3 равни ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете картофите на малки хапки.

Във всяко гювече сложете чаена лъжичка масло. След това сложете нарязаните картофи. Царевицата размразете или ако е от консерва, я отцедете.

Сложете във всяко гювече около 100 грама царевица.

Нарежете морковите на кръгчета и сложете по един морков във всяко гювече.

Гъбите нарежете и също прибавете във всяко гювече. Сложете подправките и сипете доматен сок или малко водичка във всяко гювече.

В предварително загрята фурна на 200 градуса сложете гювечетата и оставете да се готвят 30-40 минути.

Накрая по желание можете да ги поръсите с настърган кашкавал и да сервирате :)

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: