Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Гроздов сладкиш

Гроздов сладкиш

Росица МариноваРосица Маринова
Помощник Готвач
1097714518381
Гроздов сладкиш
Снимка: Росица Маринова
1 / 2
14/04/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
12

Необходими Продукти

  • брашно - 200 г
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 125 г
  • масло - 50 г меко
  • прясно мляко - 250 мл
  • грозде - 750 г черно
  • масло - 20 г за намазване
  • коняк - 2 с.л.
  • бакпулвер - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват в купа заедно с брашното и бакпулвера. Прибавят се захарта и разтопеното масло.

При непрестанно бъркане се добавя и хладкото мляко. Гроздовите зърна се измиват и подсушават.

Намазва се тава с масло. Гроздовите зърна се нареждат на дъното и се напръскват с коняк.

Готовото тесто се изсипва отгоре и всичко се пече около 35 мин на силно загрята на 220°C фурна.

След като се изпече, сладкишът се охлажда и обръща с гроздовите зърна нагоре.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: