Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Мъфини»Мъфини с пандишпаново тесто

Мъфини с пандишпаново тесто

DenitsaDenitsa
Помощник Готвач
823411283181
Мъфини с пандишпаново тесто
Снимка: Denitsa
1 / 2
13/04/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
60 мин.
Порции
30

Необходими Продукти

  • яйца - 7 бр.
  • пудра захар - 2 и 1/2 ч.ч.
  • прясно мляко - 1 и 1/2 ч.ч.
  • ванилова есенция - 2 мл
  • краве масло - 200 г
  • брашно - 2 и 1/2 ч.ч.
  • какао - 50 г
  • бакпулвер - 2 и 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата и пудрата захар се разбиват с миксер за около 4-5 мин (до получаването на хомогенна и гъста смес).

Бавно и при постоянно бъркане се добавят млякото, маслото - предварително размекнато, брашното - предварително пресято, и бакпулверът, след което разбъркваме до получаване на гладка смес.

Прибавяме есенцията от ванилия и какаото, отново разбъркваме с миксера, но на по-бавна скорост за около 5 минути.

Получената смес изсипваме във формички за мъфини, като ги пълним на половина, т.к. при печене мъфините бухват много.

Печем в предварително загрята фурна на горен и долен реотан без вентилатор за около 30-35 мин на 180°C.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: