Пандишпанови мъфини с пълнеж

13/04/2018
Таня Левенова
отТаня ЛевеноваГотвач227653631
"Меки като памук и с нежен пълнеж - перфектните мъфини "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо469
  • Преглеждания за месеца50
  • Преглеждания за седмицата19
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • брашно - 200 г
  • захар - 100 г
  • яйца - 3 бр.
  • олио - 5 с.л.
  • вода - 5 с.л.
  • бакпулвер - 6 г
  • ванилия - 1 бр. на прах
  • за пълнежа
  • сладко от боровинки - 12 ч.л. или по избор
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разделяме яйцата на жълтъци и белтъци и разпределяме захарта по 50 г при тях.

Разбиваме жълтъците със захарта заедно с една ванилия.

Когато жълтъчната смес увеличи обема си и побелее, добавяме наведнъж олиото и водата.

След кратко разбиване с миксера започваме да добавяме пресятото брашно с бакпулвера, но вече разбъркваме с лопатка или лъжица - до еднородност.

Накрая прибавяме белтъците на два-три пъти и кексовата смес е готова.
Във форма за мъфини, намазана с масло или маргарин, изсипваме по 1 с.л. от сместа.

Отгоре - по 1 ч.л. от сладкото в средата.

След това изсипваме по още 1 с.л във формите и печем.

Включваме фурната на 170°C и печем мъфините около 20 мин - до суха клечка в средата.

Може да се посипят с пудра захар топли.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар