Тортила със Свинско Месце

13/04/2018
Нина Иванова Иванова
отНина Иванова ИвановаМастър Шеф4248912095
"Обещаваме, че е много вкусна, но не обещаваме, че една ще ви стигне "
Приготвяне30 мин.
Готвене45 мин.
Общо75 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо246
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • свинско месо - 400 г
  • лук - 1 глава
  • царевица - 1/2 малка консерва, сладка
  • чушки - 2 бр. червени, изпечени и обелени
  • люти чушки - 1 бр.
  • домати - 2 бр. обелени и нарязани на кубчета
  • олио - 2 с.л.
  • тортили - 6 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • подправка за кесадия - готова *
  • чедър - за гарниране, настърган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинското месо на малки кубчета.

Нарежете лука на дребно, обелете доматите и ги нарежете на кубчета, червените чушки - на лентички, а лютата на ситно.

Загрейте олиото в дълбок тиган на умерена температура на котлона и задушете месото с малко вода за около 15 мин. Добавете лука и пържете докато омекне.

Добавете нарязаните чушки и царевицата. Гответе и разбърквайте периодично около 5 мин.

Добавете доматите. Овкусете с подправките и захлупете с капак. Задушавайте около 15 мин.

Загрейте тортилите на котлона за около минута от всяка страна на слаб котлон, поръсете с настърган чедър и отгоре поставете от плънката.

Пак поръсете с чедър и навийте на рулце.

* Готовата подправка за кесадия съдържа лук и чесън на прах, чили, кимион, риган.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар