Елда с яйца и спанак на фурна

13/04/2018
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваГуру196383969314
"Елда, каквато не сте опитвали досега - толкова ароматна и вкусна "
Приготвяне20 мин.
Готвене15 мин.
Общо35 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо291
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • елда - 3/4 ч.л.
  • спанак - 1 шепа
  • яйца - 2 бр.
  • зелен лук - 5 - 6 бр. пера
  • зелен чесън - 2 бр. стрък
  • олио - 2 с.л.
  • масло - за намазване
  • сол - на вкус
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Елдата се измива добре със студена вода и се отцежда.

В тенджерка се загрява 500 мл вода с 1 ч.л. сол, варим елдата за 10 -15 минути и отцеждаме добре.

В малко тиганче се загрява олио и се задушва нарязани пера зелен лук, нарязан стрък чесън и нарязан спанак.

Поръсваме със сол и черен пипер, добавя се 50 мл вода да се задуши и снемаме от котлона.

В малка кръгла форма намазана с масло, сипваме по края елда, до нея в кръг - спанака заедно с част от течността, и в средата чукваме по едно домашно яйце.

Печем в загрята фурна 180°C 15-18 минути, докато яйцето стегне.

Вкусно и здравословно за любителите на елда!подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар