Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Яйца»Елда с яйца и спанак на фурна

Елда с яйца и спанак на фурна

Елда с яйца и спанак на фурна
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
30/04/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2
"Елда, каквато не сте опитвали досега - толкова ароматна и вкусна"

Необходими Продукти

  • елда - 3/4 ч.л.
  • спанак - 1 шепа
  • яйца - 2 бр.
  • зелен лук - 5 - 6 бр. пера
  • зелен чесън - 2 бр. стрък
  • олио - 2 с.л.
  • масло - за намазване
  • сол - на вкус
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Елдата се измива добре със студена вода и се отцежда.

В тенджерка се загрява 500 мл вода с 1 ч.л. сол, варим елдата за 10 -15 минути и отцеждаме добре.

В малко тиганче се загрява олио и се задушва нарязани пера зелен лук, нарязан стрък чесън и нарязан спанак.

Поръсваме със сол и черен пипер, добавя се 50 мл вода да се задуши и снемаме от котлона.

В малка кръгла форма, намазана с масло, сипваме по края елда, до нея в кръг - спанака заедно с част от течността, и в средата чукваме по едно домашно яйце.

Печем в загрята фурна на 180°C 15-18 минути, докато яйцето стегне.

Вкусно и здравословно за любителите на елда!

Елдата с яйца и спанак на фурна е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: