Телешки ребърца с картофки и грах

14/04/2018
Албена
отАлбенаМастър Шеф61375620784
"Сочни ребърца, от които всички ще искат да опитат "
Приготвяне15 мин.
Готвене120 мин.
Общо135 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо852
  • Преглеждания за месеца64
  • Преглеждания за седмицата13
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Телешките ребърца се разрязват на порции.

В тиган със сгорещена мазнина се запържват телешките ребърца. Към тях се прибавят нарязаният на ситно лук и морковът /на колелца/.

След като се задушат, се прибавят картофите нарязани на средно големи парчета. Ястието се поръсва с брашно и червен пипер. Веднага се долива малко вода, за да не стане брашното на бучици.

Прибавят се доматите и една чаена чаша вода. Ястието се овкусява със сол и се оставя да поври около 20 мин. След това се прехвърля в тавичка, добавя се грах и се слага да се пече във фурна на 200 градуса.

За да се сготвят добре ребърцата, тавата е хубаво да се покрие с алуминиево фолио, което се маха малко преди да се извади гозбата от фурната.

Готовото ястие се поръсва с нарязан на ситно пресен магданоз.подобни рецепти тук

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!