Зеленчукова тарта

13/04/2018
marcheva14
отmarcheva14Мастър Шеф68169444201
"Наслада за всички сетива - обещавате да я опитате, нали "
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо572
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурна 180 градуса;
Керамична форма за тарт.

1. Бешамел
Разтопява се маслото, добавя се брашното наведнъж и се разбърква с телена бъркалка енергично. Излива се студеното мляко, разбърква се, докато сместа се сгъсти, добавя се сол, черен пипер и инд. орехче. Сваля се от котлона и веднага се изсипва настърганото пармиджано, разбърква се, докато се стопи. Охлажда се за около 10 мин и се добавят яйцата, отново се разбърква до хомогенност. Оставя се настрана.

2. Тиквичките се измиват, а морковите се изтъргват, ако са зимните моркови. Двата вида зеленчук се нарязват с ренде Бьорнер или с белачката за зеленчуци на фини ленти. Посоляват се и се оставят да се изцедят за около 10-15 мин.

Дъното на формата с диаметър около 24 см се постила хартия за печене, отгоре се поставя размразеното бутертесто. Ако излиза извън формата, се отрязват краищата му, оформя се борд по рамката на формата. В средата се изсипва Бешамелът и започва реденето на зеленчуковите ленти от външната страна към центъра, първо се нареждат тиквичките, следват морковите, тиквички и така до центъра на формата.
Зеленчуците са намазват със зехтин.

Пече се на 180 градуса за около 45-50 мин.

Зеленчуковата тарта се поднася студена.

Източник: Ивана Кръстева - Pieroniподобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

marcheva14
marcheva14
13.04.2018 19:57
Ивана и на мен ми е любима, жалко, че си тръгна оттук, много бързо, има уникални рецепти.
Благодаря!
0
0
Сия Рибагина
Сия Рибагина
13.04.2018 18:56
Ивана ми е любима, всичките и рецепти са чудесни, а ти Марчи си пресъздала перфектно тази вкусотия! Разкошна е!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв