Гъбки, пълнени с пъдпъдъчи яйца

13/04/2018
"Уникално предястие, с което ще очаровате всички гости - гарантирано "
Приготвяне15 мин.
Готвене10 мин.
Общо25 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо377
  • Преглеждания за месеца110
  • Преглеждания за седмицата49
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

  • печурки - 5 бр. големи
  • пъдпъдъчи яйца - 5 бр.
  • зехтин - 4 с.л.
  • магданоз - 4 - 5 стръка
  • чесън - 1 - 2 скилидки
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и обелете гъбите, измийте ги за кратко под течаща вода, без да ги накисвате, за да не се напояват. Отстранете пънчетата, ще ни трябват само калпачетата.

Накълцайте на ситно чесъна и магданоза (без дръжките, а само листата) и смесете със 3 лъжици зехтин, лимоновия сок и малко сол.

Загрейте тиган с незалепващо покритие на силен огън със лъжица зехтин и поставете печурките надупени с отворите надолу, да се запекат и хванат тъмно златист загар.

Обърнете ги и във всяка сложете по лъжичка от приготвената чеснова смес, чукнете в дупчиците по едно пъдпъдъче яйце и посолете леко.

Намалете огъня до умерен и захлупете с капак за 1-2 минути.

Може да оставите жълтъците по-рохки или да допечете до желаната от вас степен.

Лесно, бързо и много ефектно предястие, което ще краси вашата трапеза!
Добър апетит!подобни рецепти тук

5 9
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар