Турско шкембе

13/12/2012
Васил Петков
отВасил ПетковНовак
"Шкембе чорба, но не с прясно мляко, а както я приготвят в Турция! И на вас ли ви се услади?"
Приготвяне30 мин.
Готвене120 мин.
Общо150 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо25 365
  • Преглеждания за месеца97
  • Преглеждания за седмицата27
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • шкембе - 500 г телешко или агнешко
  • яйца - 4 жълтъка
  • брашно - 2 с.л.
  • оцет - 1/2 ч.ч.
  • чесън - 7 - 8 скилидки, счукани
  • масло - 2 с.л.
  • червен пипер - 1/2 ч.л. лют
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете почистеното и измито шкембе в 2 л вода, докато напълно омекне. Извадете свареното шкембе от бульона и го нарежете дребно. Върнете го обратно в тенджерата.

Смесете жълтъците с брашното и 1 ч.ч. вода и сипете при шкембето. Посолете на вкус и загрейте за около 5 минути чорбата, като разбърквате.

Смесете чесъна с оцета и разбъркайте. Добавете към шкембе чорбата и оставете на огъня за още няколко минути.

Поднесете турското шкембе горещо, като добавите към всяка порция по 1 ч.л. смес от запържения в маслото лют червен пипер.подобни рецепти тук

5 4
4 5
3 4
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

feili
feili
03.09.2013 21:52
страхотна супа препоръчвам я
3
1

Виж всички коментари или напиши такъв