Мързеливи тулумбички на фурна

15/04/2018
Dayana
отDayanaЧирак3031
"Без пържене, но със същия обичан вкус - мързеливи толумбички на фурна "
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 231
  • Преглеждания за месеца61
  • Преглеждания за седмицата23
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

  • За тулумбичките
  • вода - 250 мл
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 щипка
  • олио - 100 мл
  • бакпулвер - 1бр.
  • брашно - 150 г
  • яйца - 2 бр.
  • За сиропа
  • вода - 250 мл
  • захар - 500 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера смесваме водата, олиото, захарта и солта и когато тези продукти заврат добавяме бакпулвера и брашното.

Бъркаме енергично, докато тестото започне да се отделя от стените на тенджерата, тогава сваляме от котлона и оставяме да се охлади.

След като е изстинало добавяме яйцата и бъркаме, докато тестото ги поеме.

Шприцоваме тулумбичките в намазнена тава и печем на 200 градуса.

През това време си приготвяме сиропа за тулумбичките, като разтваряме захарта във водата.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Йорданка Ковачева
Здравейте :) Преди време се пробвах да направя такива "мързеливи " толумбички и да си призная изобщо не ми се получиха :( оттогава съм "скарана" с тях и само поглеждам и се облизвам на така добре изглеждащи като вашите. Много са апетитни, браво. Може би ще се пробвам с тях отново. Бих искала да ви помоля само малко по подробно да опишете какво се случва със сиропа. Изглежда като все едно рецептата е недовършена. Пише, че се смесват водата със захарта и дотам. Но варят ли се?Колко време? Аз при първият опит варих сиропа, за това питам. Но може пък това да е различен метод. И горещ или студен трябва да е сиропът при заливането? А толумбичките-топли или студени. Мисля, че това са ключови неща, за да е успешно приготвянето на рецептата. И колко време престояват в сиропа преди консумация? Предполагам една нощ или нещо такова..., но все пак да питам. Благодаря предварително.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв