Скумрия в Конвекторна фурна

14/04/2018
Петя Цанкова
отПетя ЦанковаПомощник Готвач853075
"Без допълнителна мазнина, лесно и вкусно - непременно опитайте тази апетитна скумрия в конвекторна фурна "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 130
  • Преглеждания за месеца157
  • Преглеждания за седмицата40
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • скумрия - 1 голяма, почистена и нарязана на порции
  • олио - 50 мл (зехтин)
  • оцет - 50 мл
  • бяло вино - 30 мл
  • вода - 50 мл
  • сок от лимон - 1/4 лимон
  • сол - на вкус
  • черен пипер - 1 щ.
  • дафинов лист - 1 бр. (по желание)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В йенска тавичка се слагат течните съставки на маринатата и се разбъркват.

Порциите риба се осоляват, поръсват се с черен пипер нареждат се в тавичката и се поливат с лимоновия сок.

Покриват се с фолио и се оставят в хладилника за 15 минути да се мариноват.

Маха се фолиото и част от маринатата се отлива в чаша, тъй като в конвекторната фурна течността не се изпарява и рибата няма да се изпече, а ще се свари.

Тавичката се слага на горната (високата) скара на конвекторната фурна.

Включва се на 230°C за 15 минути. Обръщат се и се пекат още 15 минути.

Разбира се общото време за печене зависи от това колко препечена я искате рибата.

Става чудесна и не е така мазна в сравнение с печената в обикновена фурна.

Получава се също така и вкусен сос, ако не сте прекалили с киселината.

Поднася се с гарнитура по желание и разбира се - с чеснов сос.

Да ви е вкусно!

Забележка: Рибата може да се изпече и в обикновена фурна, която предварително трябва да е загрята. Тогава в/у нея слагам и тънки резени лимон, които махам при обръщането на порциите. Времето за печене е почти същото.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 58 301 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!