Родопска Мусака

15/04/2018
Мария Симова
отМария СимоваМастър Шеф811467927
"Непременно опитайте тази родопска мусака - с нея се хранят дълголетниците "
Приготвяне40 мин.
Готвене15 мин.
Общо55 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 497
  • Преглеждания за месеца82
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера запържете ориза в 50 мл нагрято олио, добавете ситно нарязания лук и запържете за кратко. Налейте 3 ч.ч. топла вода, посолете, поръсете с черен пипер на вкус и поръсете със зелените подправки, наряза ни на ситно.

Оставете така да поври на бавен огън за около 10 минути и оставете настрани да се охлади и попие останалото количество вода.

Обелете и нарежете картофите на шайби, изпържете ги в олио до готовност. Поставете ги върху кухненска хартия за да се отцеди излишната мазнина.

Нарежете доматите на големи шайби.

Започнете да редите мусаката, като на дъното на тавата подредите ред пържени картофи, посолете на вкус. Следва ориза, като го разпределите равномерно върху тях. Върху ориза разпределете доматите, а върху тях - останалите картофи.

Отделно разбийте яйцата и добавете прясното мляко, посолете на вкус.

Залейте родопската мусака със сместа и поставете тавата в предварително нагрята на 200 градуса фурна и печете за около 30 минути.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!