Козунак в хлебопекарна с ябълков пестил

14/04/2018
Мария Симова
отМария СимоваМастър Шеф794457775
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции1
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо85
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • яйца - 3 бр.
  • захар - 150 г
  • прясно мляко - 125 мл
  • краве масло - 100 г
  • мая - 20 г прясна
  • сол –1/2 к.л.
  • лимонова захар - 1 бр.
  • ванилии - 2 бр.
  • уиски - 1 капачка
  • брашно - 500 г пресято
  • ябълков пестил - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята в част затопленото прясно мляко, разбийте 2 яйца и 1 белтък с вилица, добавете захарта, ванилиите, лимоновата захар, капачка уиски, разтопеното и охладено масло и останалото топло прясно мляко.

Сипете разтворената мая на дъното на казанчето, добавете яйчената смес, солта и накрая брашното.

Включете хлебопекарната на програма „месене и втасване”, след като приключи цялата тази програма, извадете тестото.

Разделете на три части, разтеглете всяка част на правоъгълна кора поставете от предварително нарязания на ленти пестил, завийте на рула и сплетете рулата на плитка.

Поставете оформения козунак в казанчето, но вече без бъркалките и оставете да втаса отново в хлебопекарната.

Преди да включите на програма „печене”, намажете козунака с разбития жълтък с малко мляко.

Печете на програма за средно изпичане за 40 минути.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар