Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Козунак»Козунак в хлебопекарна с ябълков пестил

Козунак в хлебопекарна с ябълков пестил

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k19k4k20k24
Козунак в хлебопекарна с ябълков пестил
Снимка: Мария Симова
3 / 4
14/04/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
1

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • захар - 150 г
  • прясно мляко - 125 мл
  • краве масло - 100 г
  • мая - 20 г прясна
  • сол - 1/2 к.л.
  • лимонова захар - 1 бр.
  • ванилии - 2 бр.
  • уиски - 1 капачка
  • брашно - 500 г пресято
  • ябълков пестил - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята в част затопленото прясно мляко, разбийте 2 яйца и 1 белтък с вилица, добавете захарта, ванилиите, лимоновата захар, капачка уиски, разтопеното и охладено масло и останалото топло прясно мляко.

Сипете разтворената мая на дъното на казанчето, добавете яйчената смес, солта и накрая брашното.

Включете хлебопекарната на програма „месене и втасване”, след като приключи цялата тази програма, извадете тестото.

Разделете на три части, разтеглете всяка част на правоъгълна кора поставете от предварително нарязания на ленти пестил, завийте на рула и сплетете рулата на плитка.

Поставете оформения козунак в казанчето, но вече без бъркалките и оставете да втаса отново в хлебопекарната.

Преди да включите на програма „печене”, намажете козунака с разбития жълтък с малко мляко.

Печете на програма за средно изпичане за 40 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: