Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Лазаня»Лазаня с Пилешко, Гъби и Сирена

Лазаня с Пилешко, Гъби и Сирена

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
1k12k3k8k12
Лазаня с Пилешко, Гъби и Сирена
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
15/04/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Да приготвиш ароматна лазаня не е трудно, трудното идва после, когато трябва да кажеш - не, не ми сипвайте трета порция"

Необходими Продукти

  • кори за лазаня - 350 г
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • моркови - 1 бр.
  • пилешко месо - 500 г
  • гъби - 250 г печурки
  • пилешки бульон - 200 мл
  • сол
  • черен пипер
  • качота - 150 г Сирене
  • гауда - 150 г Сирене
  • чедър - 150 г Сирене
  • За Бешамел
  • краве масло - 50 г
  • брашно - 2 с.л. пълни
  • прясно мляко - 500 мл
  • сол - 1 щипка
  • индийско орехче - 1 щипка
  • зелени подправки - Микс от сухи
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото месо се накълцва на дребно и се запържва в малко мазнина.

След като се зачерви, се прибавят почистените и нарязани на дребно лук, чесън, морков и гъби. След като омекнат се долива готов пилешки бульон.

Сосът се оставя да поври за около десет минути.

Бешамелът се приготвя, като в малка тенджерка се разтопява кравето масло, слага се брашното и се бърка за да не загори. На тънка струйка се налива от топлото прясно мляко. Бърка се , за да не се образуват бучици и докато се сгъсти. Сосът се овкусява със сол и индийско орехче.

На дъното на тавичка се слагат няколко лъжици от Бешамела, отгоре кори, върху тях сос от пилешко и гъби. Следва ред от трите вида кашкавал, а върху тях отново кори. Така се реди до изчерпване на продуктите.

Най-накрая се завършва с кори, бял сос и сирена.

Лазанята се пече във фурна загрята на 200 градуса до получаване на хубава, златиста коричка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: