Болярски Кюфтета

15/04/2018
Нина Иванова Иванова
отНина Иванова ИвановаМастър Шеф4448912555
"Може и да не ви накарат да се почувствате, като велможа, но определено ще ви се усладят "
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
18 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 758
  • Преглеждания за месеца29
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена18

Необходими Съставки

  • кайма - 500 г телешка
  • лук - 1 глава
  • чубрица - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • лют червен пипер - по желание
  • сол
  • за плънката
  • печурки - 3 - бр. малки
  • краставички - 2 бр. кисели
  • кашкавал - 30 г настърган
  • масло - 20 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука на ситно. В купа сипете каймата, лука, чубрицата, черния пипер и солта. Омесете хубаво каймата и я приберете в хладилника за около час.

Нарежете продуктите за плънката на дребно.

При готовност на каймата я извадете от хладилника и я разделете на равни части. Разплескайте всяко кюфте и поставете малко парченце масло заедно с малко от плънката.

Загърнете с кайма и оформете кюфте.

Изпечете кюфтетата на грил тиган или върху хартия за печене в тава във фурната загрята на 180°C за около 20 мин.

Сервирайте с гарнитура по желание.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 58 301 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!