Мусака без вода

14/04/2018
Дани Русенова
отДани РусеноваЧирак32426
Приготвяне30 мин.
Готвене70 мин.
Общо100 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо73
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • картофи - 1 - 1.2 кг
  • кайма - 400 - 500 г
  • лук - 1 глава
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • моркови - 1 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • зеленчукова подправка - Вегета
  • олио - 10 - 12 с.л.
  • домати - 1 буркан или 1 бутилка (консерва)
  • захар - щипка
  • За заливката
  • яйца - 2
  • брашно - 3 - 4 с.л.
  • кисело мляко - 1/3 кофичка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зеленчуците се подгатвят и нарязват, а каймата се разбива в купичка със съвсем мъничко вода (да не стане на бучки в тавата).

В тиган се запържват лукът, чесънът и морковът. Добавя се и каймата да се позапържи.

Към тях се прибавят и доматите, и подправките. Оставя се да поври на котлона около 5 мин.

Изсипва се в тава при нарязаните картофи и всичко се разбърква. Пече се на 200-250 градуса.

При готовност се слага заливката и се допича за 10-15 мин. Може да промените количеството според тавата.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 58 301 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!