Печено пиле по ергенски

15/04/2018
Яница Николова
отЯница НиколоваЧирак125571
"Причина №1 да запазите независимостта си - вкусното печено пиле по ергенски "
Приготвяне10 мин.
Готвене60 мин.
Общо70 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо237
  • Преглеждания за месеца236
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • пиле - 1 кг
  • морска сол - 1 кг
  • хартия - за печене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тава се слага хартия за печене, изсипва се всичката сол.

Пилето се измива и разрязва през средата и разтваря като книга, слага се отгоре върху солта с кожата нагоре.

Пече се в предварително загрята фурна на 190-200 °C, до златист цвят.

Пилето ще поеме толкова сол, колкото е нужно и няма да бъде пресолено.

Хартията се използва, за да не залепва солта в тавата, защото почистването е много трудно, а по този начин тавата остава чиста.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар