Сос Еспаньол

16/04/2018
"С този богат и ароматен сос всяко парче месо се превръща в истински кулинарен шедьовър "
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо529
  • Преглеждания за месеца46
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът, морковът и празът се смилат. Запържват се в сгорещеният зехтин за 2 минутки. Друг вариант е да се нарежат и запържат на парченца (в този случай времето се увеличава малко), а чак накрая да се пасира всичко до гладък сос. Може да процедирате, както ви е удобно.

При запържените и вече приятно миришещи зеленчуци се сипва наведнъж брашното и се бърка 1-2 минутки, след което се налива на части при непрестанно разбиване с телена бъркалка бульонът и брендито. Добавя се сол, ако е необходимо, но би трябвало тази, която съдържа бульонът, да си е достатъчна.

Огънят се намаля до почти минимум и се оставя така да къкри около 20 минути. Накрая може да се увеличи, за да се редуцира течността и да се сгъсти до желаната от вас консистенция.

Сосът е изключително подходящ в комбинация с различни меса.

Основата му е тъмният телешки бульон, зехтинът и брашното, а останалите съставки могат да варират. Например понякога се добавя вино вместо бренди, а също така лук и праз отсъстват. Но за мен това е най-богатият и вкусен вариант на този така ароматен сос, с който всяко парче месо се превръща във кулинарен шедьовър.

Опитайте и да ви сладко!подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!