Торта с яйчен крем

15/04/2018
Gergana Tsvetanova
отGergana TsvetanovaПомощник Готвач30173401
"И шоколадовата торта не е лоша, но най ни е на сърце тази торта с лек яйчен крем "
Приготвяне40 мин.
Готвене25 мин.
Общо65 мин.
Порции10 парчета
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо777
  • Преглеждания за месеца80
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват със захарта. Добавят се олиото и прясното мляко.
Накрая се добавя пресятото с бакпулвера брашно и ванилията.

Сместа се прехвърля в намаслена и набрашнена тавичка. Пече се на 180 градуса за 25-30 минути.

Кремът се приготвя, като млякото се кипва със захарта. Добавят се разбитите жълтъци и брашното, разтворено във водата. Вари се, докато се сгъсти.

Изпеченият блат се сиропира с подсладеното топло мляко.

Покрива се с крема.

Украсява се с ядките и нарязания шоколад.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар