Пилешки крилца по провансалски

15/04/2018
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваГуру193183866614
"Бон Апетит на всички почитатели на Френската кухня и заклети лакомници "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо574
  • Преглеждания за месеца57
  • Преглеждания за седмицата18
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките крилца се срязват на две, поръсваме със сол и черен пипер. В тенджерка се загрява олио и запържваме крилцата от двете страни, колкото да се запечатат, изваждат се в чиния.

В същата мазнина сипваме почистени от семена и нарязани на ленти чушки, полумесеци моркови, стрък чесън и ситно нарязан лук. Запържват се, докато омекнат , поръсени с малко сол.

Прибавяме пилешките крилца, домати, нарязани без люспите, и цели маслини. Разбърква се добре, поръсваме с мащерка, черен пипер и сол на вкус.

Течността да е малко под продуктите, ако не е, сипва се малко вода.

Котлонът е на 3 степен, готвим на тих огън до готовност на месото, като се разбърква от време на време, докато остане на мазнина. Сервираме поръсени с нарязан пресен магданоз.

Вкусотия! Добър апетит!

В оригинал е с пилешки бутчета - аз импровизирах :)))подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар