Агнешка главичка в гювеч

16/04/2018
Таня Левенова
отТаня ЛевеноваГотвач227653621
"Завиждаме благородно на всеки, който ще опита тази уникално вкусна гозба "
Приготвяне30 мин.
Готвене200 мин.
Общо230 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо680
  • Преглеждания за месеца42
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешката главичка се измива, поставя се в тенджера с вода
и когато тя заври, водата се излива и се сменя с нова.

Агнешката главичка се вари около 3 часа, като щом заври, котлонът се намаля на минимум.

След това тя се изважда от тенджерата и месото се обира хубаво.

Езикът и мозъкът се обелват и нарязват на средни парчета - другото месо, също.

В тиган се запържват наведнъж, нарязаните на дребно зеленчуци. Прибавя се и обраното месо, доматите и подправките. Посолява се на вкус.

След кратко запържване на сместа в тигана се добавят 2 чаши от бульона на агнешкото. Ястието се оставя да поври-около 5 минути.

След това то се излива в гювеч и се поставя във фурната.

Включвате я на 180°C и щом ястието заври, изчаквате около тридесет минути,
за да се запече хубаво.

Поръсвате с магданоз и сервирате топло.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар