Пандишпанена торта с цедено мляко и замразени плодове

16/04/2018
"Нежна, свежа и толкова лека, че ви съветваме първото парче, което си отрежете, да е двойно "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции1
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо554
  • Преглеждания за месеца28
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • яйца - 5 бр.
  • захар - 1 1/2 ч.ч.
  • брашно - 1 1/2 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 щипка
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • кисело мляко - 500 г цедено
  • заквасена сметана - 400 г
  • замразени плодове - микс/малини, ягоди, боровинки, череши/
  • пудра захар - 1/2 ч.ч.
  • желатин - 3 п.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделете белтъците от жълтъците.

Разбийте белтъците на гъст сняг с помощта на миксер. Добавете пудрата захар и лимоновия сок.

Разбийте и жълтъците до побеляване. Внимателно съединете яйчените смеси и прибавете брашното лъжичка по лъжичка заедно с бакпулвера.

Готовата смес изсипете в тава, застлана с домакинска хартия. Изпечете в загрята фурна на 180 градуса до готовност.

Готовият блат охладете и разрежете през средата хоризонтално, за да получите два блата.

Сиропирайте със захарен сироп.

Смесете цеденото кисело мляко със заквасената сметана, пудрата захар и двата желатина, разтворени по указания на пакета начин. Разбъркайте до хомогенност.

Намажете блатовете с крема, гарнирайте със замразени плодове и оформете тортата.

Отгоре поръсете с плодове. Полейте с желатин, за да се запази свежестта им.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!