Ароматни и сладки гевречета

16/04/2018
Ася Заевска
отАся ЗаевскаПомощник Готвач13119421
"Ароматни гевречета за закуска, обяд или вечеря - вие изберете кога да ги хапнете "
Приготвяне130 мин.
Готвене20 мин.
Общо150 мин.
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо171
  • Преглеждания за месеца23
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята в затопленото мляко и я оставете захлупена за 5 мин.
През това време смесете омекналото масло със захарта. Прибавете към тях разбитото яйце, а след това и активиралата се мая. Добавете брашното, солта и ванилията и замесете тесто. Меси се, докато тестото спре да лепне, затова ако е необходимо, добавете още малко брашно.

Така замесеното тесто покрийте с кърпа и оставете на топло да втасва за около час.

След това го разточете на правоъгълна кора с дебелина около 1-1.5 см. От нея с помощта на купа изрежете кръгове, а във всеки кръг изрежете по-малък с помощта на чаша.

Подредете гевречетата в тава върху хартия за печене и ги оставете да втасат за още час.

Печете във фурна загрята на 160 градуса за около 15-20 мин (или докато придобият златист цвят).

Накрая разтопете маслото и веднага щом извадите гевречетата от фурната, ги намажете с него. Поръсете със захар или направете украса по Ваш избор (може да ползвате сладко, шоколадова глазура и др.)подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар