Рогчета със сирене и мас, замесени в хлебопекарна

16/04/2018
Дани Русенова
отДани РусеноваЧирак28421
"Дори и хлебопекарната знае, че най-вкусните рогчета се правят с нар "
Приготвяне90 мин.
Готвене40 мин.
Общо130 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо504
  • Преглеждания за месеца19
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

  • прясно мляко - 150 мл (може да се замени с вода)
  • захар - 1 с.л.
  • мая - 10 г суха или 1/4 кубче прясна
  • яйца - 4
  • олио - 50 мл
  • мас - 150 г (на стайна температура)
  • сол - 1 ч.л.
  • брашно - 500 - 600 г
  • сирене - 150 - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме продуктите в хлебопекарната, като първо започваме с течните, а завършваме накрая със сухата мая. Размекнатата мас започваме да слагаме, когато машината стартира месенето.

От посочените продукти отделяме сиренето и 1 яйце за плънка и 1 яйце за намазване.

Включваме хлебопекарната на програма Тесто (след омесването към самата програма има и втасване).

След омесване и втасване на тестото изваждаме и го разделяме на 4 топки.

Всяка топка разточваме на правоъгълна кора. Слагаме плънка по ширина на кората и навиваме на руло.

Нарязваме рогчетата с каквато дължина желаем.

Нареждаме готовите рогчета в тава с хартия за печене и ги оставяме на стайна температура за около 45-60 минути.

Печем в загрята фурна на 200-220 градуса.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар