Кисело зеле на фурна с пържено месо

16/04/2018
Дани Русенова
отДани РусеноваЧирак28421
"Пише кисело зеле с пържено месо, но се чете - уникално вкусна гозба, която никога няма да ни омръзне да ядем "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо122
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • свинско месо - 400 - 500 г
  • кисело зеле - 1 зелка или 2 буркана, ако е консервирано
  • сол - много малко
  • червен пипер
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Киселото зеле се нарязва и се сварява за около 20-30 минути.

Докато зелето ври, месото се нарязва на малки парченца. Изпържва се в тиган с повечко мазнина, защото зелето поема доста.

Когато и двете неща са готови, зелето се прехвърля в тава (предварително поизцедено), прибавя се и месото, добавя се щипка сол, червен пипер и съвсем малко водичка (може от тази, в която е вряло зелето).

Пече се на силна фурна до оставане ястието на мазнина.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар