Катино Мезе в Гювече

17/04/2018
marcheva14
отmarcheva14Иноватор54968240371
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо490
  • Преглеждания за месеца490
  • Преглеждания за седмицата33
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • свинско месо - 400 - 500 г крехко
  • лук - 2 глави, стар
  • гъби - 250 г
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
  • печени чушки - 1 бр. червена, по избор
  • олио - 1/2 к.ч.
  • магданоз
  • лимонов сок
  • кашкавал
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се почиства, ако има жилки, и се нарязва на хапки.

В дълбока тенджера се загрява мазнината, поставят се хапките и се готви до побеляването им при периодично разбъркване.

Добавят се почистените от пънчето гъби, нарязани на филийки, наситнен лук и по избор наситнена печена пиперка. Посолява се и се поръсва с червен пипер.

Добавя се вода, колкото да покрие продуктите, и се готви на тих огън, докато вода изври и остане на мазнина. Когато е готово, се прехвърля порционно в гювечета, покапва се с капки лимонов сок, покрива се с настърган кашкавал, и се запича, докато се получи хубава златиста коричка.

Сервира се горещо с наситнен магданоз.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар