Домашно овче кисело мляко

16/04/2018
Ваня Георгиева
отВаня ГеоргиеваГуру1272134412663
"Вижте как да подквасите домашно овче кисело мляко - точна рецепта стъпка по стъпка "
Приготвяне20 мин.
Готвене180 мин.
Общо200 мин.
Порции7
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо977
  • Преглеждания за месеца976
  • Преглеждания за седмицата54
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, прецедете млякото през тензух или ситна цедка. Сипете го в голяма тенджера или го разделете на две тенджери.

Задължително варете млякото на водна баня, за да не загори. Когато се вдигне, го изключете и оставете да изстине, колкото да ви трае пръста.

В компотени буркани сипете по 2 лъжици кисело мляко и разбъркайте добре, сипете прясното мляко и отново разбъркайте.

Покрийте със найлонови капачки и готовите буркани поставете върху вестници или торбичка.

Увийте ги във одеяла и оставете така за 3 часа, след което извадете и поставете във хладилник.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар